/ > Våra tjänster > Democenter

Democenter

Arrow ECS:s Sales Engineers från alla Business Units har under en period sammanstrålat för att tillsammans skapa en miljö med funktionalitet som går att använda ute på fältet.

Dessutom finns det, för våra partners och leverantörer möjlighet att låna ett space i racken för att labba och exempelvis interoperabilitetstesta sina produkter. De har även tillgång till vår hårdvara och labbet som ligger i anslutning.

De tjänster och funktioner som är uppsatta idag är:

vmware-logo.png
VMWARE

Vi har 3 olika miljöer, 1 labb (som kommer bli 2). 1 produktion för interna mekanismer såsom Splunk, ghost for education, domänkontrollanter där man kan plocka ldap, federationstjänster såsom idp, timeserv osv osv. Där finns mailrelay, open proxy tjänster samt en homogen ipv6 miljö. Den som orkar kan sätta sig och testa vår windows 10 som enbart har ipv6, det är inte mycket på nätet som funkar då.

 

    infoblox-logo.png

INFOBLOX

En DNS och IP-hanteringsfunktion.


f5-logo.png

F5, big IP

Vi har skruvat upp en 10050 som går använda till vad ni vill.


extreme-logo.png  juniper-logo.png  brocade-logo.png  aruba-logo.png
Extreme, Juniper, Brocade och HPE/Aruba, nätverk.

Nätverkshårdvara från ovan leverantörer är installerade, där kan vi testa och labba samt ha vår produktionsmiljö. Det finns även Juniper SRX brandväggar.

Nätet består av ett antal VLAN som man kan lägga in IP-anslutna prylar i efter behag och användningsområde.

Externt har vi två stycken /26 nät med 64 adresser i varje som går mappa in mot svarta adresser på insidan. Vi har även ett /48 ipv6 nät som är fullt utbyggt och fungerar alldeles utmärkt. Vi kan koppla in 1Gb, 10Gb och 40Gb i våra switchar om ni så önskar.

Vår Martin Biström har även byggt en NSX miljö. Datum för demo av denna kommer inom kort.

Det finns några SAN uppskruvade. Idag består de av Netapp, IBM och Tintri.

Det finns en jätte data domain låda inskruvad, denna är inte konfigurerad än, men hoppas den blir klar snart.

Förutom detta har vi Education som för närvarande håller på att få nya maskiner i sina klassrum. Till detta har vi även bytt ut den gamla Altiris servern mot en Ghost dito, med 10Gbit nät som försörjer ominstallation av klienterna i en rasande fart.

Mer frågor om detta emottages gärna, vi vill ju ha en miljö som fungerar så pass bra att den är användbar  ute på fältet, och vi har massa plats och kraft att göra detta.